Nieuws uit de arbeidsmarkt

 

Nieuws uit de arbeidsmarkt voor werkgevers die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen in de Nederlandse arbeidsmarkt en binnen recruitment in het algemeen ziet u hier.

Het laatste nieuws uit de arbeidsmarkt voor u verzameld in artikelen van partners, Bloggers en van onze medewerkers. Daarnaast ook Tips & Tricks voor HR managers en recruiters plus het laatste nieuws met betrekking tot Jobsonline zelf zoals onze activiteiten op Social Media, nieuwe mogelijkheden en producten voor u en onze deelname aan evenementen zoals de Nationale Carrièrebeurs.

 

De hoogtepunten van 2018 in vacatureland. Ruim 16 miljoen vacatureadvertenties online!

In het derde kwartaal van 2018 stonden er nog ruim 4 miljoen vacatureadvertenties online, aan het einde van dat jaar is dat ver-driedubbeld! Dat blijkt uit cijfers gepresenteerd door Jobfeed.

In dit artikel zijn de hoogtepunten van het rapport opgenomen en in infographic te bekijken. 
Naar de Infographic >>

Wat leren we van het succes van Netflix

Iedereen kent Netflix en met meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix inmiddels de grootste online streaming videodienst. Maar hoe is dit grote succes tot stand gekomen?

De uitgesproken en zeer bijzondere bedrijfscultuur van Netflix speelt hierin een grote rol. Wat kunnen recruiters en HR managers nu leren van dit succes? Op die vraag geven wij het antwoord.

Kijk hier en leer van het succes van Netflix >>

De online vacaturemarkt binnen Nederland in het 3e kwartaal van 2018

De online vacaturemarkt is zeer actief. Er werden in het derde kwartaal van 2018 ruim 4 miljoen vacatures online geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, die onlangs gepresenteerd werden.

In dit artikel de hoogtepunten uit het rapport en een duidelijke infographic.
Naar de infographic >>

Facebook start met vacatureplaatsingen en strijdt tegen LinkedIn

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

Alle informatie en achtergronden ziet u in dit artikel.

Naar het complete artikel >>

Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen.

Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels blijkt uit onderzoek naar gebruik van dieren in vacatures.

Naar het onderzoek en de cijfers >>

De Vacaturemarkt in Nederland in het 2e kwartaal van 2018

De online vacaturemarkt is zeer actief. Er werden in het tweede kwartaal van 2018 een recordaantal van ruim 4 miljoen vacatures online geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, die gisteren gepresenteerd werden.

In dit artikel de hoogtepunten uit het rapport in een infographic en de mogelijkheid het volledige rapport te downloaden.
Naar de infographic en het volledige rapport >>

Uw vacature in Google

Naast de plaatsing op Jobsonline kunnen wij als gecertificeerd Google Partner uw vacature middels een gerichte Google Ads campagne nog ruimer bekend maken onder de door u beoogde kandidaten.

De snelste en meest effectieve manier om een geschikte kandidaat voor uw vacature te vinden!
Google Ads Service >>

De werkloosheid daalt: Feiten & cijfers | Infographic

Al vanaf het einde van de crisis trekt de vacaturemarkt al aan. Sinds september 2016 is het aantal mensen met betaald werk zelfs met 17 duizend per maand toegenomen.

Alle feiten en cijfers over de werkloosheid hebben wij voor u samengevoegd in een duidelijke infographic.
 

Alle cijfers en de infographic bekijken >>

Nederlandse vacaturemarkt in 2017 | Infographic &Analyse

Maar liefst 21% meer vacatures binnen Nederland in 2017! Het aantal online vacatures vertoont een piek vlak voor de zomervakantie en aan het einde van de het jaar.

Bekijk hier de infographic en lees meer over de opvallendste bevinden van de arbeidsmarktanalyse.

Bekijk alle cijfers en de infographic >>

Nederlandse vacaturemarkt in 2016 | Infographic & rapport

In 2016 zijn 26,5% meer vacatures geplaatst ten opzichte van 2015. Vandaag zijn de cijfers van het rapport over de Nederlandse online vacaturemarkt over geheel 2016 vrijgegeven.

In dit artikel alle cijfers, een duidelijke infographic en GRATIS download van het volledige rapport.
Naar de cijfers, infographic en gratis download >>

Jobsonline op Social Media

Ook op Social Media is Jobsonline natuurlijk actief. Te volgen via verschillende bekende Social Media netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIN. Waar vind je nieuws, tips, nieuwe vacatures op kan je contact opnemen met ons webcare team?

Wat wij op de verschillende kanalen doen en via welk sociale netwerk jij ons kan bereiken, vacaturenieuws kan volgen, tips krijgt of de nieuwste vacatures in een mooie feed kan zien lees je nu hier.

Naar de informatie over Jobsonline op Social Media >>
© Jobsonline 1999 - 2019 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved

Jobsonline.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie