Online vacaturemarkt Nederland in het 2e kwartaal 2019 - Infographic & Rapport

 

In het tweede kwartaal van 2019 zijn 725.995 unieke vacatures online geplaatst.

Het aantal vacature-advertenties kwam uit op 4.023.175, wat neerkomt op 5,5 advertenties voor 1 unieke vacature. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s bigdatatool voor online vacatures, die vandaag gepresenteerd worden.

De hoogtepunten uit het tweede kwartaal van 2019:

  • De top 3 provincies blijft ongewijzigd: Zuid-Holland blijft met 19,1% van alle vacatures koploper, Noord-Holland volgt met 17,6% van alle online vacatures op de tweede plaats, op de voet gevolgd door Noord-Brabant met 16,8%. Het totale aandeel van deze drie provincies daalt licht ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Waren Zuid-, Noord-Holland en Noord-Brabant in Q2 2018 goed voor 55,% van alle online vacatures, in het tweede kwartaal van dit jaar is dat gedaald tot 53,4%.
  • Grootste beroepsklasse blijft ook in het tweede kwartaal van dit jaar Verkoop & Handel, met een marktaandeel van 9,1%. Daarmee komt de nummer 2 van het tweede kwartaal 2018, Administratie en klantenservice, op de tweede plek terecht. (Marktaandeel Q2 2018: 9,2%, Q2 2019: 9%).
  • Handel blijft de grootste als vanouds sector. De top 3 sectoren in het tweede kwartaal van dit jaar, achtereenvolgens Handel, Gezondheidszorg, Onderwijs & Onderzoek, zijn bij elkaar opgeteld goed voor 44,1% van alle online vacatures. Dat is een daling van 1,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
  • Meest gevraagde beroep is medewerker klantenservice.
  • Het aandeel fulltime vacatures stijgt met 3% tot 68,7%.
  • Het aandeel vacatures op mbo-niveau of lager groeit wederom harder dan het aantal unieke vacatures op hbo-niveau of hoger. Van alle 100 unieke vacatures wordt er gemiddeld in 65 van de gevallen om een opleiding op mbo niveau of lager gevraagd.
  • Het Ministerie van Defensie prijkt bovenaan de lijst met directe werkgevers met fulltime vacatures.
  • Grootste intermediair is YoungCapital

Infographic online vacaturemarkt in Nederland - 2e kwartaal 2019

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de arbeidsmarkt? Registreer gratis uw bedrijf en vink daarbij "Nieuws & updates" aan als u de nieuwsbrief wil ontvangen.

* Bron infograhic: Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed ontdekt, analyseerd en categoriseerd alle vacatures in Nederland. Voor deze analyse zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd.
 

Top 25 grootste vacaturesites Nederland 2019

Bekijk hier de lijst met de top 25 grootste vacaturesites van Nederland 2019.  Welke vacaturebanken, jobboards en vacaturesites hebben de meeste actuele vacatures?

Wij zijn trots dat wij inmiddels op plek 5 staan in de grootste vacaturesites. Bij Jobsonline vinden wij het belangrijk dat we een hoog aantal vacatures kunen tonen voor werkzoekenden, mits ze actueel zijn en kwalitatief voldoende.
Bekijk de top 25 grootste vacaturesites 2019 >>

Nederlandse vacaturemarkt in 2018 | Infographic & rapport

In het derde kwartaal van 2018 stonden er nog ruim 4 miljoen vacatureadvertenties online, aan het einde van dat jaar is dat ver-driedubbeld! Dat blijkt uit cijfers gepresenteerd door Jobfeed.

In dit artikel zijn de hoogtepunten van het rapport opgenomen en in infographic te bekijken. 
Naar de infographic en het volledige rapport >>

Wat leren we van het succes van Netflix

Iedereen kent Netflix en met meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix inmiddels de grootste online streaming videodienst. Maar hoe is dit grote succes tot stand gekomen?

De uitgesproken en zeer bijzondere bedrijfscultuur van Netflix speelt hierin een grote rol. Wat kunnen recruiters en HR managers nu leren van dit succes?

Kijk hier en leer van het succes van Netflix >>

Facebook start met vacatureplaatsingen en strijdt tegen LinkedIn

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

Alle informatie en achtergronden ziet u in dit artikel.

Naar het complete artikel >>
© Jobsonline 1999 - 2022 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved
Feedback