Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek & Cijfers

 

Dieren in vacature titels, gebruikt door recruiters: Gezocht: jonge hond, of ben jij die koele kikker?

Gezocht: jonge hond. Of ben jij die vroege vogel in het bezit van een auto?

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen. Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels.

Marketing- en Communicatiemedewerker Marte Meijs van Textkernel onderzocht op basis van vacaturedata uit Jobfeed welke uitdrukkingen met dieren door de jaren heen het meest in vacaturetitels voorkwamen.

Hiervoor analyseerde zij alle vacatures in Nederland die er waren in de periode van 1 januari 2012 tot en met de eerste week van juli 2016.

Grote vraag naar Duizendpoten in de afgelopen vijf jaar

Van alle vacatures waar in de titel een uitdrukking met een dier* voorkwam, bleek de bekende Duizendpoot over de afgelopen jaren het meest populair (70%), gevolgd door de Salestijger en Spin in het web.

Bezige bijen zijn over het algemeen minder in trek. Onderstaande afbeelding geeft de verhouding van het gebruik van de top 10 dierenuitdrukkingen weer.

Dierenuitdrukkingen in vacaturetitels door recruiters gebruikt - Grafiek
Verhouding gebruik dierenuitdrukkingen in vacaturetitels

De "tijger" steeds populairder

Door de jaren heen is te zien dat de Duizendpoot steevast de nummer één positie inneemt. De tijger komt in veel gedaantes voor; Salestijger, Verkooptijger en ook de Carrièretijger worden door de jaren heen steeds vaker gebruikt.

De Horecatijger laat sinds 2014 een kleine daling zien. Bij waterdieren neemt de Waterrat de plek van de Vis in het water over. Koele kikker wordt sinds 2013 een stuk minder vaak gebruikt en verdwijnt na 2014 uit de top 10.

Top 10 dierenuitdrukkingen in vacaturetitels.
Top 10 dierenuitdrukkingen in vacaturetitels door de jaren heen

Is het slim om uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels te gebruiken?

Hartstikke leuk en opvallend die uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels. Je kunt je echter afvragen of het gebruik hiervan effectief is. Want zeg nou zelf, heb jij tijdens je zoektocht naar een baan weleens gezocht op een van je dierenvrienden?

Bron: Jobfeed

 

 

De hoogtepunten van 2018 in vacatureland. Ruim 16 miljoen vacatureadvertenties online!

In het derde kwartaal van 2018 stonden er nog ruim 4 miljoen vacatureadvertenties online, aan het einde van dat jaar is dat ver-driedubbeld! Dat blijkt uit cijfers gepresenteerd door Jobfeed.

In dit artikel zijn de hoogtepunten van het rapport opgenomen en in infographic te bekijken. 
Naar de Infographic >>

Wat leren we van het succes van Netflix

Iedereen kent Netflix en met meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix inmiddels de grootste online streaming videodienst. Maar hoe is dit grote succes tot stand gekomen?

De uitgesproken en zeer bijzondere bedrijfscultuur van Netflix speelt hierin een grote rol. Wat kunnen recruiters en HR managers nu leren van dit succes? Op die vraag geven wij het antwoord.

Kijk hier en leer van het succes van Netflix >>

Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen.

Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels blijkt uit onderzoek naar gebruik van dieren in vacatures.

Naar het onderzoek en de cijfers >>

Facebook start met vacatureplaatsingen en strijdt tegen LinkedIn

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

Alle informatie en achtergronden ziet u in dit artikel.

Naar het complete artikel >>

Uw vacature in Google

Naast de plaatsing op Jobsonline kunnen wij als gecertificeerd Google Partner uw vacature middels een gerichte Google Ads campagne nog ruimer bekend maken onder de door u beoogde kandidaten.

De snelste en meest effectieve manier om een geschikte kandidaat voor uw vacature te vinden!
Google Ads Service >>

Nederlandse vacaturemarkt in 2017 | Infographic &Analyse

Maar liefst 21% meer vacatures binnen Nederland in 2017! Het aantal online vacatures vertoont een piek vlak voor de zomervakantie en aan het einde van de het jaar.

Bekijk hier de infographic en lees meer over de opvallendste bevinden van de arbeidsmarktanalyse.

Bekijk alle cijfers en de infographic >>

De werkloosheid daalt: Feiten & cijfers | Infographic

Al vanaf het einde van de crisis trekt de vacaturemarkt al aan. Sinds september 2016 is het aantal mensen met betaald werk zelfs met 17 duizend per maand toegenomen.

Alle feiten en cijfers over de werkloosheid hebben wij voor u samengevoegd in een duidelijke infographic.
 

Alle cijfers en de infographic bekijken >>

Nederlandse vacaturemarkt in 2016 | Infographic & rapport

In 2016 zijn 26,5% meer vacatures geplaatst ten opzichte van 2015. Vandaag zijn de cijfers van het rapport over de Nederlandse online vacaturemarkt over geheel 2016 vrijgegeven.

In dit artikel alle cijfers, een duidelijke infographic en GRATIS download van het volledige rapport.
Naar de cijfers, infographic en gratis download >>

Muziek en productiviteit op de werkvloer

Muziek op de werkvloer geeft nog weleens discussie, maar wist je dat het jouw focus verbetert en je er productiever van wordt. Hier zie je in een infographic hoe dat werkt.

Wetenschappelijk onderbouwd en met mooie feiten... delen met je werkgever dus.

Naar de Infographic "Muziek & Productiviteit" >>
© Jobsonline 1999 - 2019 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved

Jobsonline.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie