Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek & Cijfers

 

Dieren in vacature titels, gebruikt door recruiters: Gezocht: jonge hond, of ben jij die koele kikker?

Gezocht: jonge hond. Of ben jij die vroege vogel in het bezit van een auto?

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen. Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels.

Marketing- en Communicatiemedewerker Marte Meijs van Textkernel onderzocht op basis van vacaturedata uit Jobfeed welke uitdrukkingen met dieren door de jaren heen het meest in vacaturetitels voorkwamen.

Hiervoor analyseerde zij alle vacatures in Nederland die er waren in de periode van 1 januari 2012 tot en met de eerste week van juli 2016.

Grote vraag naar Duizendpoten in de afgelopen vijf jaar

Van alle vacatures waar in de titel een uitdrukking met een dier* voorkwam, bleek de bekende Duizendpoot over de afgelopen jaren het meest populair (70%), gevolgd door de Salestijger en Spin in het web.

Bezige bijen zijn over het algemeen minder in trek. Onderstaande afbeelding geeft de verhouding van het gebruik van de top 10 dierenuitdrukkingen weer.

Dierenuitdrukkingen in vacaturetitels door recruiters gebruikt - Grafiek
Verhouding gebruik dierenuitdrukkingen in vacaturetitels

De "tijger" steeds populairder

Door de jaren heen is te zien dat de Duizendpoot steevast de nummer één positie inneemt. De tijger komt in veel gedaantes voor; Salestijger, Verkooptijger en ook de Carrièretijger worden door de jaren heen steeds vaker gebruikt.

De Horecatijger laat sinds 2014 een kleine daling zien. Bij waterdieren neemt de Waterrat de plek van de Vis in het water over. Koele kikker wordt sinds 2013 een stuk minder vaak gebruikt en verdwijnt na 2014 uit de top 10.

Top 10 dierenuitdrukkingen in vacaturetitels.
Top 10 dierenuitdrukkingen in vacaturetitels door de jaren heen

Is het slim om uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels te gebruiken?

Hartstikke leuk en opvallend die uitdrukkingen met dieren in vacaturetitels. Je kunt je echter afvragen of het gebruik hiervan effectief is. Want zeg nou zelf, heb jij tijdens je zoektocht naar een baan weleens gezocht op een van je dierenvrienden?

Bron: Jobfeed

 

 

Online Vacaturemarkt Nederland in 3e Kwartaal 2018

Het aantal vacature-advertenties in Q2 2019 kwam uit op 4.023.175, wat neerkomt op 5,5 advertenties voor 1 unieke vacature. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, die onlangs gepresenteerd werden.

In dit artikel de hoogtepunten uit het rapport en een duidelijke infographic.
Naar de infographic en het volledige rapport >>

Wat leren we van het succes van Netflix

Iedereen kent Netflix en met meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix inmiddels de grootste online streaming videodienst. Maar hoe is dit grote succes tot stand gekomen?

De uitgesproken en zeer bijzondere bedrijfscultuur van Netflix speelt hierin een grote rol. Wat kunnen recruiters en HR managers nu leren van dit succes?

Kijk hier en leer van het succes van Netflix >>

Facebook start met vacatureplaatsingen en strijdt tegen LinkedIn

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

Alle informatie en achtergronden ziet u in dit artikel.

Naar het complete artikel >>

Uw vacature in Google

Naast de plaatsing op Jobsonline kunnen wij als gecertificeerd Google Partner uw vacature middels een gerichte Google Ads campagne nog ruimer bekend maken onder de door u beoogde kandidaten.

De snelste en meest effectieve manier om een geschikte kandidaat voor uw vacature te vinden!
Google Ads Service >>
© Jobsonline 1999 - 2022 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved
Feedback