Facebook betreedt recruitment markt en gaat strijd aan met LinkedIn

 

Facebook strijd tegen LinkedIn met vacatures

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

In een artikel van Techcrunch laten zij de eerste screens zien met de mogelijkheid om "Jobs" toe te voegen aan een bedrijfspagina op Facebook. Zo kan u met de bedrijfspagina van uw bedrijf binnenkort openstaande vacatures plaatsen en communiceren met potentiële kandidaten en sollicitanten.

Facebook bevestigde dat het inderdaad experimenteert met recruitment mogelijkheden op Facebook: “Based on behavior we’ve seen on Facebook, where many small businesses post about their job openings on their Page, we’re running a test for Page admins to create job postings and receive applications from candidates.”

Facebook heeft al enige tijd de technologie beschikbaar met het gelanceerde Marketplace waarmee Facebook een platform biedt aan gebruikers om tweedehands spullen aan te bieden. De stap naar een soortgelijke functie met het aanbieden van banen kon natuurlijk niet uitblijven.

Vacatures plaatsen op Facebook vooral gericht op MKB

Omdat het midden- en kleinbedrijf veelal met bedrijfspagina's actief is op Facebook, zal Facebook zich vooral op het MKB richten. U kunt dan openstaande vacatures plaatsen die in een katern op uw bedrijfspagina getoond worden. Deze personeelsadvertenties zien gebruikers dan ook in hun feed op Facebook. Zij kunnen dan direct reageren door een opgenomen "Solliciteer" knop, waarna u met de kandidaten communiceert via Facebook berichten(Messenger).

Uiteraard zal er ook de mogelijkheid zijn om gericht te targeten op uw doelgroep nu gebruikers van het populaire platform vaak informatie over hun opleiding, werk en woonplaats opnemen in hun profiel. Het op die wijze aanbieden van advertenties middels Facebook is natuurlijk waar het Facebook om draait en het aanbieden van deze waarschijnlijk "betaalde" advertenties zal dan ook niet lang uitblijven verwachten wij.

Met een bereik dat bijna vier keer zo groot is als dat van LinkedIn heeft u dan met Facebook een nieuw kanaal voor uw vacatures vergelijkbaar met adverteren op Google. Als het zover is zal Jobsonline net als nu het geval is met de Google AdWords Service voor uw vacatures zeker een oplossing gaan bieden. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Online vacaturemarkt in 3e kwartaal 2016

Het aantal vacatures in Nederland blijft ook in het derde kwartaal van 2016 stijgen. Een stijging van maar liefst 31,7% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed die in dit rapport gepresenteerd worden.

In dit artikel de hoogtepunten uit het rapport in een infographic en de mogelijkheid het volledige rapport te downloaden.

Naar de infographic en het volledige rapport >>

Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen.

Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels blijkt uit onderzoek naar gebruik van dieren in vacatures.

Naar het onderzoek en de cijfers >>

Online Vacaturemarkt in 2e Kwartaal 2016

De online vacaturemarkt is actief en liet in het tweede kwartaal van 2016 een stijging van 23,8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015 zien gekeken naar het aantal vacatures. Dat blijkt uit cijfers Jobfeed en het rapport van Textkernel.

In dit artikel de hoogtepunten uit het rapport in een infographic en de mogelijkheid het volledige rapport te downloaden.

Naar de infographic en het volledige rapport >>

Jobsonline op Social Media

Ook op Social Media is Jobsonline natuurlijk actief. Te volgen via verschillende bekende Social Media netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIN. Waar vind je nieuws, tips, nieuwe vacatures op kan je contact opnemen met ons webcare team?

Wat wij op de verschillende kanalen doen en via welk sociale netwerk jij ons kan bereiken, vacaturenieuws kan volgen, tips krijgt of de nieuwste vacatures in een mooie feed kan zien lees je nu hier.

Naar de informatie over Jobsonline op Social Media >>

Uw vacature in Google

Naast de plaatsing op Jobsonline kunnen wij als gecertificeerd Google Partner uw vacature middels een gerichte Google Ads campagne nog ruimer bekend maken onder de door u beoogde kandidaten.

De snelste en meest effectieve manier om een geschikte kandidaat voor uw vacature te vinden!
Google Ads Service >>
© Jobsonline 1999 - 2018 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved

Jobsonline.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie