Veelgestelde vragen voor werknemers

Hoe vind ik online een geschikte baan op Jobsonline? Hoe maak ik een goed cv? Hoe maak ik een eigen account aan? De antwoorden op deze vragen samen met meer antwoorden op onze veelgestelde vragen vindt u op deze pagina.

Vacatures

Hoe vind ik een vacature?

Het zoeken naar voor jou geschikte vacatures kan via verschillende manieren op Jobsonline.nl.

 • Vacatures zoeken door directe ingave op de zoekbalk
  Op de homepagina kan je in de zoekbalk direct de door jou gewenste criteria invoeren. Je krijgt dan alle vacatures te zien die op jouw criteria van toepassing zijn en kan met de selecties aan de linkerzijde de resultaten verfijnen.
   
 • Vacatures zoeken met de zoekpagina vacatures
  Als je boven in het menu op vacatures klikt kom je op de zoekpagina vacatures. Plaats daar jouw criteria in de zoekbalk of kies criteria aan de linkerzijde om zo de juiste vacatures voor jou te vinden.
   
 • Uitgebreid zoeken gebruiken voor het vinden van juiste vacatures
  Door voor Uitgebreid Zoeken te kiezen kan je direct de juiste trefwoorden en criteria voor de vacature die je zoekt invoeren.
   
 • Door vacatures bladeren
  Je kan ook bladeren door vacatures en dan snel alle vacatures vinden per provincie, functiegroep, branche, opleidingsniveau, soort dienstverband, aantal uren en plaats.

Kan ik direct solliciteren op een vacature?

Natuurlijk kan dat. Bij de vacatures op Jobsonline zie je de knoppen "Direct solliciteren", klik daarop bij de vacature van jouw keuze en solliciteer.

Er zijn 3 sollicitatie mogelijkheden die werkgevers aan kunnen kiezen bij het plaatsen van hun vacature:

1. Ons interne sollicitatieformulier- ingeladen met jouw gegevens

2. Het openen van jouw mail voor directe sollicitatie

3. Doorverwijzing naar sollicitatiepagina werkgever

Moet ik een account hebben om te solliciteren?

Iedereen kan bij de vacatures op Jobsonline direct solliciteren. Je hoeft geen account aan te maken om te solliciteren. We raden het echter wel aan om dit te doen en jouw CV te plaatsen en onze e-mailservice in te stellen zodat je direct vacatures ontvangt welke matchen met de criteria die jij zelf opgeeft en zo snel jouw droombaan vindt.

Als je een account hebt aangemaakt en jouw CV hebt geupload, dan is het interne sollicitatieformulier direct gevuld met jouw persoonlijke gegevens voor direct solliciteren.

Mijn account

Cv

Hoe plaats ik mijn cv online?

Gebruik deze pagina om direct gratis je cv te uploaden.

Je kunt jouw cv digitaal vullen en jouw wensen voor een nieuwe baan aangeven. Daarnaast raden wij je aan om jouw eigen cv ook digitaal te uploaden.

Hoe maak ik een goed cv aan?

Een goed cv is enorm belangrijk, wees eerlijk in jouw cv, geef jouw wensen aan voor een nieuwe baan en upload gemakkelijk een persoonlijke profielfoto. Maak jouw online cv zo compleet mogelijk om eerder gevonden te worden door werkgevers.

 Wij helpen je graag met deze "9 Tips voor een goed cv"

Kunnen bedrijven mijn cv inzien?

Ja, bedrijven die aan onze richtlijnen voldoen die kunnen jouw cv inzien. Juist hierdoor is het belangrijk dat je jouw cv zo volledig mogelijk aanmaakt, inclusief trefwoorden, profielfoto, een goede (gewenste) functieomschrijving en jouw persoonlijke motivatie.

Bedrijven kunnen in de cv-database zoeken op profielen van kandidaten, zorg dat je opvalt.

E-mailservice

Kan ik nieuwe vacatures per e-mail ontvangen?

Ja dat kan. Met onze e-mailservice ontvang je nieuwe vacatures die matchen met de criteria die je zelf opgeeft. Je kan per zoekopdracht een e-mail alert instellen of een algemene met verschillende criteria die je zelf kiest. Bij het uploaden van jouw CV kan je er ook voor kiezen om een e-mail alert in te stellen op basis van jouw persoonlijke criteria.

Ga naar de pagina Vacatures zoeken, na jouw gewenste zoekopdracht komt er een melding in beeld dat je een alert kunt instellen voor jouw persoonlijke wensen. Mocht je nog geen account hebben op Jobsonline, dan moet je uiteraard wel even een account aanmaken.

Mocht je geen e-mailservice meer willen ontvangen, dan kan je deze altijd uitschakelen via jouw account of de link onderin de e-mail.

Moet ik een account aanmaken voor een vacature alert?

Nee, het is niet nodig om een account aan te maken om de e-mailservice voor nieuwe vacatures te ontvangen. Mocht je een nieuwe e-mailservice willen activeren, dan hoef je deze alleen per e-mail te bevestigen indien je niet bent ingelogd. Mocht wel je al een account hebben of deze later aanmaken, dan voegen wij de bevestigde e-mailservice automatisch toe aan jouw account.

Hoe vaak krijg ik e-mail alerts met vacatures?

Je stelt zelf in hoe vaak je e-mails met de nieuwe vacatures die aan jouw criteria voldoen ontvangt. Dit kan dagelijks of wekelijks zijn, afhankelijk van jouw instellingen. Uiteraard kun je jouw e-mail ook gemakkelijk uitschrijven via jouw account of via de link onderin de e-mail.

Solliciteren

Helpdesk en Feedback

© Jobsonline 1999 - 2022 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved
Feedback