De vacaturemarkt in Nederland. Overzicht van het derde kwartaal van 2018

 

Wederom ruim 4 miljoen vacatures online geplaatst in het derde kwartaal

In het derde kwartaal van dit jaar zijn maar liefst 4.195.156 vacatureadvertenties online geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s bigdatatool voor online vacatures, die vandaag gepresenteerd worden.

De hoogtepunten uit het derde kwartaal van 2018

  • Zuid-Holland blijft koploper met 20,1%, op de voet gevolgd door Noord-Holland (19,4%). Samen zijn deze provincies goed voor een marktaandeel van 39,5% (Q3 2017: 38,9%). De meeste online vacatures zijn voor banen in achtereenvolgens de provincie Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Bij elkaar opgeteld zijn deze vier provincies goed voor 66,5% van alle online vacatures (Q3 2017: 65,9%)
  • Verkoop & handel was het afgelopen kwartaal de beroepsklasse met de meeste online vacatures. De top drie beroepsklassen is bij elkaar opgeteld goed voor 27,4% van alle online vacatures. In het derde kwartaal van 2017 was dit gezamenlijke marktaandeel van dezelfde drie beroepsklassen nog 29,6%. Dat betekent dat het aantal online vacatures in de andere beroepsklassen harder stijgt, dan het aantal online vacatures in de top 3 beroepsklassen. Een voorbeeld hiervan is Installatie, reparatie & onderhoud. Het aandeel vacatures in die beroepsklasse stijgt met 1,1%.
  • In de Zakelijke dienstverlening steeg het aantal online vacatures met +2,5% het hardst.
  • Het aandeel vacatures op mbo-niveau of lager is wederom toegenomen: met maar liefst +4% tot 65,3% in het afgelopen kwartaal. (Marktaandeel Q3 2017: 58,3%) Het marktaandeel vacatures voor hbo- en hoger opgeleiden daalde tot 37,7% in het afgelopen kwartaal (Q3 2017: 41,7%). Dit betekent dat het aantal vacatures op mbo-niveau en lager harder groeit dan het aantal vacatures op hbo-niveau en hoger. Deze ontwikkeling is al langer aan de gang.

Infographic online vacaturemarkt in Nederland - 3e kwartaal 2018

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de arbeidsmarkt? Registreer gratis uw bedrijf en vink daarbij "Nieuws & updates" aan als u de nieuwsbrief wil ontvangen.

* Bron infograhic: Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed ontdekt, analyseerd en categoriseerd alle vacatures in Nederland. Voor deze analyse zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd.
 

Wat leren we van het succes van Netflix

Iedereen kent Netflix en met meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix inmiddels de grootste online streaming videodienst. Maar hoe is dit grote succes tot stand gekomen?

De uitgesproken en zeer bijzondere bedrijfscultuur van Netflix speelt hierin een grote rol. Wat kunnen recruiters en HR managers nu leren van dit succes? Op die vraag geven wij het antwoord.

Kijk hier en leer van het succes van Netflix >>

De hoogtepunten van 2018 in vacatureland. Ruim 16 miljoen vacatureadvertenties online!

In het derde kwartaal van 2018 stonden er nog ruim 4 miljoen vacatureadvertenties online, aan het einde van dat jaar is dat ver-driedubbeld! Dat blijkt uit cijfers gepresenteerd door Jobfeed.

In dit artikel zijn de hoogtepunten van het rapport opgenomen en in infographic te bekijken. 
Naar de Infographic >>

Het taalgebruik van recruiters is zeer kleurrijk - Onderzoek

Voel jij je als een vis in het water? Vat jij de koe wel bij de horens? Bekende spreekwoorden en gezegden waar dieren in voorkomen.

Ze worden vaak gebruikt in spreektaal, maar ook recruiters gaan hier creatief mee om. Uitdrukkingen met dieren zijn dan ook regelmatig terug te lezen in vacaturetitels blijkt uit onderzoek naar gebruik van dieren in vacatures.

Naar het onderzoek en de cijfers >>

Uw vacature in Google

Naast de plaatsing op Jobsonline kunnen wij als gecertificeerd Google Partner uw vacature middels een gerichte Google Ads campagne nog ruimer bekend maken onder de door u beoogde kandidaten.

De snelste en meest effectieve manier om een geschikte kandidaat voor uw vacature te vinden!
Google Ads Service >>

Facebook start met vacatureplaatsingen en strijdt tegen LinkedIn

Facebook gaat zich net als LinkedIn op de recruitmentmarkt storten. LinkedIn is al jaren een door recruiters zeer veel gebruikt Social Media kanaal en nu gaat ook Facebook verregaande mogelijkheden bieden voor recruiters. De eerste tekenen hiervan werden afgelopen nacht gemeld.

Alle informatie en achtergronden ziet u in dit artikel.

Naar het complete artikel >>
© Jobsonline 1999 - 2019 | Powered by MediaTrend B.V. | KVK 37099063 | All Rights Reserved

Jobsonline.nl plaatst cookies om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden. Meer informatie